Mitt sista inlägg

Idag har regeringen utsett mig till ny generaldirektör för Skogsstyrelsen. Det känns förstås hedrande, utmanande, spännande och oerhört roligt! Samtidigt är det vemodigt att lämna Sveaskog där jag jobbat i snart tjugotvå år, med tiden i AssiDomän inräknad. Jag slutar på Sveaskog med omedelbar verkan. Det innebär också att den här bloggen upphör.

Det har varit en förmån att få driva bloggen. Visst har inspirationen kunnat tryta ibland, men spännande nyheter i skogssektorn och tips om bloggämnen från medarbetare, kollegor, konkurrenter, journalister och läsare i största allmänhet har gjort det lätt och roligt att skriva. Tack till alla er som bidragit!

Tack också till alla er som bidragit med kommentarer och därmed höjt bloggens läsvärde. Jag har läst varenda en av de mer än 4300 kommentarer som lämnats. De har i varierande utsträckning varit tänkvärda, initierade, kloka, ilskna och stödjande. Och alltid engagerade.

Jag hoppas att ni läsare tar med er engagemanget till andra bloggar. Läs exempelvis vad Jonas Eriksson, Malin Sahlin, Gunnar Lindén och Marianne Eriksson skriver. Åsikter, insikter och diskussioner på bloggar berikar och utvecklar den svenska skogssektorn.

 

På återseende!

Herman Sundqvist

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

29 kommentarer till Mitt sista inlägg

 1. Elisabet Salander Björklund skriver:

  Tack för din insats som bloggare! Det har varit intressant att följa dina tankar och synpunkter! Lycka till med din nya stora och viktiga uppgift som GD!

 2. Heedvall skriver:

  Det har varit lärorikt och intressant att följa din blogg och jag, som skogsmästarstudent, önskar dig ett lycka till i ditt nya arbete! Tack för all nedlagd tid och arbete med bloggen. Det har varit givande för oss läsare!

  Hälsningar,

  Victor Hedvall

 3. Leif Öster skriver:

  Stort grattis Herman till Skogssveriges viktigaste jobb!

 4. Simon Sallin skriver:

  Vad kul, det blir bra det!

  Med vänlig hälsning Simon Sallin

 5. Pelle skriver:

  Snyggt att alla gamla inlägg är borta! Clean slate!

 6. Tomas skriver:

  Grattis till nya jobbet!

 7. Lars Berggren skriver:

  Välkommen till Skogsstyrelsen!

 8. ulf skriver:

  herman….till skogsstyrelsen ska göras anmälan om samråd enligt 12 kap 6 § miljöbalken, för en rad av skogsåtgärder och där finns en väldigt användbar skrivning ”åtgärder som kan komma att väsentligt ändra naturmiljön berörs av anmälningsplikten” ordet ”väsentligt” är ju lite luddigt , men då finns det ju ett annat ord som är väldigt bra.. tillämpning, att tillämpa en lag är att lagtolka, och det är lagtolkningen som sen skapar en praxis, i den processen har skogsstyrelsen alla chanser att bli en myndighet som kan rädda sveriges skogar, ni behöver inte sitta som idag och skylla på politiker, som alla myndigheter har för vana att fegt göra, när något är uppåt väggarna…käka lite knäckebröd nu herman och bli historisk, mannen som pekade ut en ny och bättre riktning och gjorde det med hela armen…lycka till och tack för att du vågat låta oss vara lite galna på din blogg…

 9. Lars Jonsson skriver:

  Grattis! Du var min önskan som ny GD!

 10. Larsson Magnus (Skog) skriver:

  Grattis Herman och lycka till!

  Jag visste att det skulle bli nåt av dig 🙂

  Hälsningar Magnus Larsson

  PS Jag byter själv och blir koncernlogistik-ansvarig på Norrskog i maj.

  Skickat från min Samsung Galaxy smartphone.

 11. Linda Eriksson skriver:

  Kommer att sakna bloggen men stort grattis till nya jobbet!

 12. Arne Albrektson skriver:

  Grattis Herman!

 13. Magdalena skriver:

  Jag är ju nyfiken på dina tidigare blogginlägg; varför finns inte de kvar att läsa?

 14. Klara Helstad skriver:

  Tack Herman och varmt lycka till – det har varit mycket intressant och rolig att följa din blogg!

 15. Erik Valinger skriver:

  Grattis till din nya befattning!

 16. Tomas Johansson skriver:

  Så bra, nu behöver inte Sveaskog bekymra sig om det minsta problem med polaren på skogsstyrelsen när dom drar fram i landskapet med sina helvetesmaskiner.
  Göran Persson Och SE Bucht måste skratta sig hesa.
  En ny fullständig framgång för skogsmaffian-sossemaffian.
  Förhoppningsvis den sista!
  Korruptionen slår liksom knut på sig själv.
  Sveriges natur gråter, liksom skogslänens sista tappra innevånare.

 17. stanza skriver:

  Grattis till det nya jobbet. Tack för en bra blogg och jag hoppas verkligen att både miljömål och produktionsmål nu kommer att jämställas, när du sitter vid rodret och skall utöva tillsyn över tidigare kollegor och vapendragare inom näringen. En svår balansgång. Lycka till!

  • Niklas skriver:

   Å glöm inte att det där med jämställda mål ska avse skogsägarens plånbok. Alltså hälften av inkomsterna från produktion och den andra hälften av inkomsterna från kultur och miljövård. Först då är det relevant att tala om jämställda mål i skogen.

 18. Grattis och lycka till i nya jobbet. Även om den här bloggen inte kommer att fortsättas så hoppas jag du tar med dig bloggandet till ditt nya värv. Kan behövas mer att aktiv kommunikation – och diskussion – även där.

 19. Ping: Pressinbjudan: Ny generaldirektör till Skogsstyrelsen – Regeringen.se | Familjeskogsbrukaren

 20. Tomas Johansson skriver:

  Jag blev raderad, igen.
  Känns rätt på något sätt…
  Logiskt.
  Det enda som inte är möjligt är att tala fritt.

 21. DagL skriver:

  Tack för en intressant och insiktsfull blogg som nog inte låter sig ersättas!

 22. S skriver:

  Grattis, och lycka till på Skogsstyrelsen! Jag hoppas att du inte bara tar med dig ”Sveaskogs” syn på skogsbruket, utan även aktivt lyssnar på naturvårdens och miljökämparnas åsikter och argument. Samt att du följer både produktionens OCH naturvårdens forskningsresultat. Det är av yttersta vikt! Var beredd på förändring, både för dig och för skogsbruket.
  Mvh
  S

  • S skriver:

   Tillägg. Tack för bloggen! Det var ofta som jag inte höll med om din bild av skogen, men du gav möjlighet för olika åsikter att brottas mot varandra. Jag hoppas att du som Skogsstyrelsens högsta representant lyssnar på alla de bilder som presenteras. Framför allt hoppas jag att naturen blir lika mycket representerad som produktionen. Det är dags för det nu! Lycka till!

 23. Lars Lundqvist, SLU skriver:

  Grattis och lycka till.
  Hur ska en norrbottning klara sig i Jönköping? Kanske dags att flytta Skogsstyrelsen norrut? 🙂

 24. Niklas skriver:

  Grattis till utnämningen. Hoppas inte du blir alltför bakbunden av politikerna utan kan agera fritt och självständigt på ditt nya jobb för att stärka upp produktionsskogsbruket och hålla skyddsivrarna i stången.

 25. Erik Petré skriver:

  GrattIs Herman! Fantastiskt roligt att det blev Du! Din öppenhet och lyhördhet kommer att behövas!

  Men jag tänker också som LInda ovan – hur ska vi klara oss utan Din blogg?! Den har verkligen utvecklat dialogen och tänkandet! BRA!!

  Lycka till!

 26. Elisabet Åfors skriver:

  Ibland är nyheter sådana att man liksom lyfter lite från stolen och känner att, YES — det här kan bli hur bra som helst. Fortsätt blogga Herman, även om det får bli på ett lite annat sätt. Bara att få veta vad som är på agendan i korridorerna vore väldigt värdefullt .
  Save the forest — cut a tree !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s